Over mij

Aangenaam kennis te maken. Mijn naam is Johan Visser, een dominee die probeert door te denken over wat hij ziet, leest, hoort en ervaart.

Ergens onder het gewone leven dat we dagelijks leven, schuilt een geheim van duister en licht, van leven en dood, mens en God. Meestal leef ik te vluchtig en snel om stil te staan en onder de oppervlakte te zien. Maar toch wil ik het oefenen: stilstaan en doordenken, genieten en vragen, op zoek naar het leven en God. Deze blog is een oefenplek om door te denken op ontmoetingen met mensen, ervaringen onderweg en beelden, teksten of verhalen die me raken.

Leonard Cohen, de Joods-Canadese zanger en dichter, zong: ‘There is a crack in everything, that’s how the light gets in.’ Ik word steeds weer verrast door die ‘cracks’ in het bestaan, als het licht van God erdoor valt en me ontroert, verlicht en de weg van het leven wijst.

Vanaf september 2017 ben ik dominee in de Amsterdamse Noorderkerk. Daarvoor was ik tien jaar werkzaam in de Christusgemeente te Antwerpen.

JohanVisser

Herinneringen aan de zondagse tocht met mijn vader